2 Απριλίου: παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Οι μαθητές/τριες της Ε΄τάξης του σχολείου μας στις 2 Απριλίου,  στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, ενημερώθηκαν για τη δημιουργία και έκδοση των βιβλίων. Επίσης δημιούργησαν μικρά βιβλία με θέμα “Ο μαγικός κόσμος του βιβλίου”. Τέλος θέλοντας να ενισχύσουν το μήνυμα της φετινής χρονιάς “Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας” έγραψαν μικρά ποιήματα και τίτλους παραμυθιών στα φτερά των πεταλούδων που πετούν στο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Χατζητσακίρογλου Μαρία

εικόνα Viber 2024 04 04 21 52 11 703 789x1024 1
εικόνα Viber 2024 04 04 21 52 20 362 1024x967 1

” Με ένα βιβλίο ταξιδεύω”

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, η Α τάξη πραγματοποίησε αφιέρωμα με δραστηριότητες, με φόντο το παιδικό βιβλίο γιατί κάθε βιβλίο οδηγεί σε νέα μονοπάτια και σε νέες προκλήσεις ενώ ανοίγει τις πόρτες στον κόσμο των συναισθημάτων με στόχο την τόνωση της αξίας της φιλαναγνωσιας. 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μεγάλους παραμυθάδες με πρωταγωνιστή τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γνώρισαν την φετινή αφίσα με το  μήνυμά της, διάβασαν  παραμύθια, δημιούργησαν αφίσες,  έγραψαν μηνύματα  και συνθήματα  για την αξία του παιδικού βιβλίου, έφτιαξαν σελιδοδείκτες και ζωγράφισαν. Παράλληλα συζήτησαν για τα «Δικαιώματα του μικρού αναγνώστη», την ιστορία του βιβλίου και  τα είδη παιδικών βιβλίων. Το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με εικονογράφηση του ποιήματος  ” Το βιβλίο και όχι ο σκύλος είναι ο πιο καλός μας φίλος” και σχετικά τραγούδια!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μοναστηρίδου Δέσποινα

6