Get Adobe Flash player

Νέα -> Δραστηριότητες

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης  (Νοέμβριος 2014)

Get Adobe Flash player


Καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών στα πλαίσια του Thessaloniki European Youth Capital 2014   (Οκτώβριος 2014)

Get Adobe Flash player


Επίσκεψη στο Εργαστήρι του ζωγράφου Σώτου Ζαχαριάδη  (Νοέμβριος 2013)

Get Adobe Flash player


Θέατρο: 'Οι 3 Σωματοφύλακες' (Οκτώβριος 2013)


Τα παιδιά του σχολείου μας παρακολούθησαν την εναρκτήρια παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τη νέα θεατρική περίοδο 2013-2014 «Οι τρεις Σωματοφύλακες» του Αλεξάνδρου Δουμά. Μια νέα διασκευή του πιο πολυδιαβασμένου έργου του Δουμά, η οποία με σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν» καλεί τα παιδιά να γίνουν με τη σειρά τους μικροί σωματοφύλακες, σε μια εποχή που η παιδική βία βρίσκεται σε έξαρση. "Ο νεαρός ντ’ Αρτανιάν φτάνει στο Παρίσι φιλοδοξώντας να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Εκεί γίνεται φίλος με τους τρεις σωματοφύλακες Άθω, Πόρθο και Άραμι, κι όλοι μαζί μπλέκονται σε διάφορες περιπέτειες, που ξεκινούν από τις συμπλοκές τους με τους φρουρούς του δολοπλόκου καρδινάλιου και φτάνουν μέχρι την εμπλοκή τους στην ερωτική ιστορία της βασίλισσας με τον δούκα του Μπάκιγχαμ".


Θέατρο: 'Ο Εγωιστής γίγαντας' (Μάρτιος 2013)


Τα παιδιά του σχολείου μας παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ». Το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ είναι από τα πιο όμορφα, γεμάτα ευαισθησία παραμύθια που έχουν γραφτεί ποτέ για τα παιδιά. Θέλει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα με τη δύναμη της αγάπης. Η διδακτική κι αισιόδοξη αυτή ιστορία είναι περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ σήμερα, όπου οι περισσότεροι φαίνεται να έχουμε χάσει την ελπίδα μας. Στο θέατρο Αριστοτέλειον.


Εξόρμηση: "Greek Gods and Heroes" (Φεβρουάριος 2013)


    Σε παλαιότερους καιρούς το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα διέλυσε με το φως του, τα σκοτάδια της Μεσαιωνικής Ευρώπης. Οι Αρχές της φιλοσοφίας και των Γραμμάτων, των Επιστημών και των Τεχνών, όπως είχαν τεθεί και αναπτυχθεί κατά την Κλασσική Αρχαιότητα, έγιναν η βάση για τους διανοητές ώστε να δημιουργήσουν την ταυτότητα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και κατ΄ επέκταση του Παγκόσμιου. Η έκθεση, με τίτλο «Έλληνες Θεοί και Ήρωες» απαρτίζεται από μεγάλο αριθμό εκθεμάτων, καλύπτοντας τους τομείς των τρισδιάστατων κατασκευών της ζωγραφικής και της γλυπτικής και σκοπός της είναι να εμπνεύσει, να συναρπάσει και τελικά να διδάξει και να μεταφέρει όσο το δυνατό περισσότερα μηνύματα μέσα από τους διαφορετικούς τομείς όπου εξαπλώνεται.

Επίσκεψη της Ε' τάξης στην έκθεση.


Εξόρμηση: "Με Γάλα Παιχνίδια" (Ιανουάριος 2013)


    Τα παιδιά του σχολείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 'Με Γάλα Παιχνίδια'. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή δημιούργησε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά στην παραγωγή, την επεξεργασία και τη διατροφική αξία του γάλακτος. Οι δραστηριότητες εφαρμόστηκαν στο βουστάσιο, στο αρμεκτήριο, στο γαλακτοκομείο και στο πρατήριο προϊόντων της Σχολής.


Παρουσίαση βιβλίου (Νοέμβριος 2012)


    Μια ξεχωριστή παρουσίαση, εμπλουτισμένη με ζωγραφική, απόλαυσαν τα παιδιά του σχολείου μας από την κ.Λήδα Βαρβαρούση με πρωτοβουλία της ΧΑΝΘ. Η συγγραφέας με πολύ παραστατικό τρόπο έκανε την παρουσίαση του βιβλίου της «Το γαλάζιο πουλί και η ροδιά» και στο τέλος της παρουσίασης μοιράστηκε δωρεάν στους μικρούς μαθητές ένα αντίτυπο του βιβλίου της.

    Η δημιουργία του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος 'Οι Μικροί Εθελοντές για το Περιβάλλον ' που υλοποιείται στον Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο της ΧΑΝΘ με δωρεά από το 'Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος'.


Κουκλοθέατρο 'Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας'  (Νοέμβριος 2012)


   Η Δόνα Τερηδόνα έχει το πιο γλυκό και αστραφτερό χαμόγελο του κόσμου. Μια μέρα όμως ανακαλύπτει πως στην πόλη υπάρχει ένα χαμόγελο πιο λαμπερό από το δικό της. Αρχίζει λοιπόν τις μηχανορραφίες για την εξόντωση του. Θα πετύχει λοιπόν το σατανικό της σχέδιο; Η εκδήλωση έγινε στη ΧΑΝΘ.
Επικοινωνία

40ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Μανουσογιαννάκη 4 & Φιλικής Εταιρείας,
54621,
Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310-270307
Fax:  2310-270307